Świat Arbuzów

Przepis Na Arbuzowe Ciasto

  • Krok 1
    Kasię, cukier i wodę rozpuść w rondelku i wymieszaj z pokruszonymi herbatnikami. Powstałą masę wsyp do tortownicy o średnicy 26 cm., ugnieć łyżką i odstaw do lodówki.
  •  
    Krok 2
    Żelatynę namocz w 1/2 szklanki zimnej, przegotowanej wody i odstaw. Gdy napęcznieje, podgrzej, aby się rozpuściła.
  •  
    Krok 3
    Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
  •  
    Krok 4
    Jogurt wymieszaj z połową żelatyny, a następnie połącz z ubitą śmietanką.
  •  
    Krok 5
    Połowę kawałków arbuza odłóż. Resztę zmiksuj z grenadiną, a następnie wymieszaj z pozostałą żelatyną.
  •  
    Krok 6
    Na spód ciasta wyłóż masę jogurtową, powtykaj w nią kawałki arbuza i odstaw na chwilę do lodówki.
  •  
    Krok 7
    Gdy masa lekko stężeje, wylej na nią masę arbuzową i ponownie wstaw do lodówki na kilka godzin.
  •  
    Krok 8
    Przed podaniem udekoruj cukiereczkami.


Dodaj komentarz






Dodaj

Komentarze

Kinga, Dodany: 29.01.2020, 12:14
Pyszne ciasto

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl