Kasię, cukier i wodę rozpuść w rondelku i wymieszaj z pokruszonymi herbatnikami. Powstałą masę wsyp do tortownicy o średnicy 26 cm., ugnieć łyżką i odstaw do lodówki.
Krok 2
Żelatynę namocz w 1/2 szklanki zimnej, przegotowanej wody i odstaw. Gdy napęcznieje, podgrzej, aby się rozpuściła.
Krok 3
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
Krok 4
Jogurt wymieszaj z połową żelatyny, a następnie połącz z ubitą śmietanką.
Krok 5
Połowę kawałków arbuza odłóż. Resztę zmiksuj z grenadiną, a następnie wymieszaj z pozostałą żelatyną.
Krok 6
Na spód ciasta wyłóż masę jogurtową, powtykaj w nią kawałki arbuza i odstaw na chwilę do lodówki.
Krok 7
Gdy masa lekko stężeje, wylej na nią masę arbuzową i ponownie wstaw do lodówki na kilka godzin.
Komentarze